Efter praktiske del af idrætsprøven skal eleverne indgå i en idrætsfaglig dialog med lærer og censor.

Bekendtgørelse på plads for idræt

Til sommer er idræt et prøvefag. Eleverne skal til en mundtlig-praksisprøve, hvor de med udgangspunkt i et emne, skal vise idrætsevnerne frem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu er bekendtgørelsen for idræt på plads, dermed kan landets idrætslærere vurdere deres elever på et mere oplyst grundlag.

 

Idrætslærere må vurdere elever i blinde

Den nye prøveform for faget er også på plads. Eleverne skal til sommer selv sammesætte et praksisprogram ud fra de færdigheder og den viden, som de har tilegnet sig i idrætsundervisningen. Efter den fysiske fremvisning skal eleverne indgå i idrætsfagligdialog med lærer og censor. Dermed får eleverne også mulighed for at reflektere over problematikker, der knytter an til det valgte tema.

"Den ny prøve i idræt er blevet indført, fordi vi ønsker, at eleverne skal have en skoledag med mere bevægelse. Det, at der nu kommer en prøve, styrker idrætsfaget men stiller samtidig også nye krav til idrætslærerne rundt om i landet. Prøven bliver en naturlig afslutning på idrætsundervisningen og skal afspejle undervisningen på baggrund af fagets Fælles Mål," siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.

Forsøg med prøve i idræt gav faget et løft

 

Læs mere

Læs mere her.