Debat

For lidt sex

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jubii, var min første tanke, da jeg så forsiden af Folkeskolen den 10. oktober. Endelig noget mere fokus på seksualundervisningen. Og mens jeg læste artiklen, kunne jeg kun nikke genkendende til det, der er skrevet.

Jeg er selv underviser på Centret for Sex og Sundhed i Odense og bliver alt for tit mødt med »tak fordi I lige har klaret seksualundervisningen for os«. Nej, det har vi jo ikke. Vi har bare talt med jeres elever på en måde, som en lærer ikke kan tillade sig. I/vi som lærere skal jo stadig snakke med eleverne. På læreruddannelsen er jeg i gang med min bacheloropgave, hvor jeg skriver om litteraturundervisning. Der­igennem vil jeg give eleverne en del af deres seksualundervisning, så jeg kan kun juble over, at Folkeskolen nu også er inde i kampen. Dejligt med mere fokus. Jeg håber, at der er mange, der vil benytte sig af de gratis tilbud, der er ude i landet.

Og jeg må lige føje lidt til artiklen: På Centret for Sex og Sundhed i Odense synes vi, at undervisning i seksualitet er så vigtig, at vi tilbyder seksualundervisning (plus alkohol- og rusmiddelundervisning) gratis til alle folkeskoler på hele Fyn - ikke kun i Odense. Og hvis I sidder et andet sted i lille Danmark, så ring og få et uforpligtende tilbud. Vi kommer gerne og snakker med andre end lige fynboerne, og vi tager også ud på ungdomsuddannelser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler