Jette Pagaard Norrild

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 13. september sov Jette Pagaard Norrild stille ind. Selv om det ikke var uventet, fordi hun gennem længere tid kæmpede imod kræften, så giver hendes alt for tidlige død triste tanker og smukke minder. Vi har mistet en god ven og en dygtig kollega.

Jette har arbejdet i Farum, i Aalborg og sidst i Hørsholm Kommune - og mange elever og lærere har haft stor glæde af hendes viden og glæde ved arbejdet.

I 1978 kom Jette med i arbejdet med folkeskolens prøver - og det fortsatte hun med til sin død. Talrige er de opgaver, som Jette har opfundet og udviklet. Artikler, noveller, digte, essays, billeder, gode formuleringer, klare spørgsmål.

I ti år arbejdede Jette som fagkonsulent i dansk i Undervisningsministeriet, og med en enestående energi skrev hun mål, vejledninger, evalueringer og artikler og svarede sikkert på faglige spørgsmål.

Jette var meget opmærksom, og hun havde humor og var god til morsomme og ironiske bemærkninger. Den tid, vi har tilbragt sammen med hende gennem årene, har også givet plads til at drøfte undervisning, kunst, politik, mad, børn, vin - og verdenssituationen.

Møderne bliver aldrig de samme uden Jette, og hendes forståelse af danskfaget vil i fremtiden være en ledetråd for os.

Æret være hendes minde!

Opgavekommissionen for dansk, skriftlig fremstilling: Birgitte Therkildsen