Lærer til lærer

Doodle-fællesbillede.

4.Q. havde emneuge 6, hvor vi valgte at prioritere at have 4. lektioner i billedkunst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nordstjerneskolen i Helsinge er en nybygget skole, og har mange nøgne vægge som mangler noget dekorativt. Derfor blev det besluttet at lavet et stort fælles billede i forbindelse med uge 6. Udgangspunktet blev den populære Doodle-teknik, med venskab/kærlighedstema som udgangspunkt.

  • Projektet opbygger forståelse for forholdet mellem indhold, form, materialer, teknik og funktion i billeder.
  • Der er arbejdet med at videreudvikle elevernes billedsprog til et personligt og socialt kommunikations- og udtryksmiddel.
  • Projektet er blevet brugt af eleverne som bevidst kommunikationsmiddel, og efterfølgende udstillet på skolen.

Materialer:

genbrugskardus 2,40 x 1,10 m., blyant, viskelæder, spritbaseret permanent marker hhv. 1,0 mm (til mønstre)og 1,5-3mm (til optegning af hånd, samt felter i baggrunden). To trælister til ophængning som banner.

Lærerforberedelse:

tegne tre Doodle-hjerter centreret på papiret ( andre symboler kan naturligvis også bruges), inddele papiret i felter til antal elever. Alt dette tegnes op med marker 1,5-3mm.

Jeg skrev navne i felterne med blyant, så det lignede en dug med en bordplan.

Tegne tre illustrationer på A-4 papir: 1. Med optegnet hånd. 2. Baggrund inddelt i felter 3. Udfyldning af felter med selvvalgte mønstre. Dette for at give eleverne en visuel forståelse for fremgangsmåden.

Nu kan eleverne gå i gang indenfor hver deres område.

Evaluering:

Eleverne har stiftet bekendtskab med materialer og teknikker, til skabelse af deres fælles produkt. Arbejdsprocessen har været en meget positiv oplevelse for klassen, både socialt, fagligt og kreativt.

Håber andre med interesse for billedkunstfaget, kan drage glæde og udbytte af dette forslag til et doodle-fællesbillede!

Venlig hilsen

Anita.