Kommunalvalg 2013
0   413

Efter valget: Færre borgmestre er lærere

Lige nu er godt hver fjerde danske borgmester en lærer. Efter tirsdagens kommunalvalg bliver der syv færre borgmestre med lærerbaggrund. Se folkeskolen.dk's liste over de nyvalgte lærerborgmestre.

De næste fire år er der færre lærere på borgmesterposten i landets 98 kommuner. Før valget opgjorde fagbladet Folkeskolen antallet af borgmestre, der betegner sig selv som lærere, og det viste, at 27 af de nuværende borgmestre havde lærerbaggrund. Efter valget bliver det antal reduceret til 20 lærerborgmestre.

15 af de 27 nuværende lærerborgmestre er blevet genvalgt, 12 udskiftes og fem nye kommer til. På trods af det færre antal lærere, vil lærergerningen fortsat være en af de hyppigste erhvervsbaggrunde for danske borgmestre. Efter valget er hver femte borgmester en lærer. Tre kommuner har ligefrem valgt at erstatte deres nuværende lærerborgmester med en ny borgmester med lærerbaggrund.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærerborgmestre efter valget

Albertslund: Steen Christiansen  (S)
Ballerup: Jesper Würtzen (S)
Brønderslev: Mikael Klitgaard (V)
Esbjerg: Johnny Søtrup (V)
Favrskov: Niels Borring (S)
Holstebro: H. C. Østerby (S)
Hvidovre: Helle Adelborg (S)
Jammerbugten: Mogens Christian Gade (V)
Middelfart Kommune: Steen Dahlstrøm (S)
Nyborg: Erik Christensen (S)
Odsherred: Thomas Adelskov  (S)
Skanderborg: Jørgen Gaarde  (S)
Struer: Mads Jakobsen (V)
Syddjurs: Jesper Mathiesen (S)
Thisted: Lene Kjelgaard Jensen(faglærer) (V)
Tårnby: Henrik Zimino (S)
Vejle: Arne Sigtensbjerggaard (V)
Viborg: Søren Pape Poulsen (K)
Vordingborg: Knud Larsen (V)

En af dem er Brønderslev Kommune, hvor lærer Lene Hansen (S) giver borgmesterkæden videre til lærer Mikael Klitgaard (V).

"Jeg ved ikke, om der er mere skoledebat i Brønderslev end andre steder, men måske kunne det have indflydelse på, om man vælger en lærer til borgmester. Som borgmester med lærerbaggrund kan jeg se visse ligheder mellem det kommunale rum og klasserummet. Det handler om at snakke med mennesker, træffe rigtige beslutninger og komme igennem med sine holdninger", siger Mikael Klitgaard, der bliver Venstre-borgmester i Brønderslev.

Ud af de 20 nyvalgte borgmesterlærere er 12 fra Socialdemokratiet, syv er fra Venstre og en enkelt er fra Konservative. Før valget var 20 borgmestre fra Socialdemokratiet, fem fra Venstre og to fra Konservative.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ