Uskolet

Umulige 5.b alligevel klart nemmere at holde styr på end forældregruppen i 5.b

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

5.b er en klasse, som i lærergruppen er kendt for at være en af de mere udfordrende af slagsen. Flere lærere har uafhængigt af hinanden oplevet at komme til kort over for en temmelig kontant pigegruppe og en ualmindeligt støjende drengegruppe. Men ved et forældremøde mandag aften viste det sig, at eleverne i 5.b er det rene vand, i forhold til hvordan klassens forældregruppe ter sig. »Det var komplet ude af kontrol«, indrømmer klasselærer Britt. »Niklas' mor og Carmens far var nok de værste, men også blandt andet Viola-Elviras forældre syntes helt uden for rækkevidde, og de trak Frederiks forældre og Katrines nye papfar med sig«. Læreren mener, at problemet ligger i hjemmet: »Disse voksne er ganske enkelt ikke blevet ordentligt klædt på hjemmefra. De aner jo ikke, hvordan man skal opføre sig, når man er i skole«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.