Debat

Timelønnen er skrumpet yderligere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gensvar til Anders Bondo: Tak for dit svar til mig i Folkeskolen nummer 11.

Ja, vist er det Folketinget, der har bestemt, at vi skal have udtræksprøver. Jeg mangler her en faktuel opdatering: Har Folketinget lov til at påtvinge nye opgaver, som ikke er omfattet af overenskomsten, uden at fagforeningen kan sige nej? I mine øjne er det jo fagforeningens opgave at indgå aftaler, der ikke forringer de forhold, vi har. Hvad ville der ske, hvis vi sommetider satte hælene i og ikke accepterede opgaver, som ikke er pålagt os i vores arbejdstidsaftale - det ville være noget nyt.

Jeg vil dog stadig gerne have svar på nogle uklarheder. Hvad mener du med: »Det har imidlertid hele skoleåret stået klart, at for eksempel kristendom er et potentielt prøvefag i 9. klasse«?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

A. At jeg løbende skal lave opgaver, som eventuelt kan være spildt, og så lave arbejdet gratis?

B. Eller mener du, at dine medlemmers stressniveau bliver mindre, når de har et potentielt prøvefag hængende over hovedet?

C. Andet?

Synes du, det er en god aftale, når man ikke får overtid for opgaver, som bliver lagt oven i årsnormen?

Ja, så rundede vi 1. maj, og sandelig om ikke jeg var den uheldige, der »vandt« kristendom - på nuværende tidspunkt har jeg brugt 33 timer på opgaver, så timelønnen er skrumpet yderligere.

Svar

Jeg synes bestemt ikke, at du skal lave prøveopgaver, hvis faget ikke udtrækkes. Under forberedelsen af de emner, der tages op i undervisningen, er det imidlertid en mulighed løbende at vurdere deres egnethed i forhold til en eventuel prøvesituation.

Systemet med at udbetale et honorar i stedet for at indregne det som tid kender vi eksempelvis også fra opgaven som beskikket censor. Når vi valgte at acceptere, at honorarmodellen kunne bruges som alternativ ved udtræksprøverne, var det for at skabe en administrativt enkel løsning på den udfordring, der fulgte med lovgivningen.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF