Anmeldelse

Dansk.Gyldendal.dk 3-4

Dansk.Gyldendal.dk 3-4

Står du med et mellemtrin, der skal have en omgang dansk, så kan du med fordel logge ind her …

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

E-materialet "Dansk.Gyldendal 3.-4. klasse" henvender sig i første omgang til de nævnte klassetrin, men 5.-6. kommer med til efteråret.

Fakta:

Titel: Dansk.Gyldendal.dk 3-4

Forlag: Gyldendal

Et lille forord: Dette materiale, som jeg vel nærmest vil kalde en lille database, rummer så meget forskelligt stof, at det er umuligt, i dette forum, at gå i detaljer med eksempelvis undervisningsforløb og opgavetyper.

I materialet, som er dejligt nemt at bevæge sig rundt i, befinder sig et virkelig godt fundament for danskundervisningen i 3.-4. klasse. Personligt har jeg aldrig mødt en lærer, der ikke insisterede på at vælge og vrage og sammensætte efter eget hoved blandt de enorme mængder materialer, der findes, plus det, man selv kan koge sammen. Sådan vil de fleste nok også gå til dette, men strengt taget kunne man lægge endog meget store dele af undervisningen i hænderne på Dansk.Gyldendal.dk, for man kommer virkelig vidt omkring med læsning, grammatik, litteratur, tegnsætning og så videre.

Der findes et flot bibliotek med i omegnen af 100 forskellige tekster fra en bred vifte af forfattere, både gamle og nye, klassiske, nyklassiske og helt nye. Vi har alle vore kæpheste og idiosynkrasier, så selvfølgelig vil alle savne noget (og personligt havde jeg valgt en anden Hans Scherfig-tekst, men sådan er der jo så meget). Sikkert er det dog, at der er masser af glimrende tekstmateriale at arbejde med, og at man ikke løber tør lige med det samme.

Det samme gælder, når det kommer til undervisningsforløb, hvor der også er stor alsidighed og anvendelighed. Der arbejdes fint med mål, og eleverne bliver godt instrueret undervejs. Ligeledes er der en fin mængde træningsopgaver til forskellige områder som grammatik og stavning. Nævnes skal også ”DanskLex”, som er et opslagsværk over en lang række danskfaglige termer, som forklares kort og koncist – og med en vis humor hist og her (noget med en episk kerne og en guldfisk, der kommer i konflikt – jeg morede mig i hvert fald).

Et lille dryp malurt kunne man godt smide i bægeret: Der var lidt tekniske vanskeligheder i form af tekstoplæsninger, der ikke virkede, og sider, der ikke kunne åbne. Alle lærere ved, at teknik, der driller, er dybt anstrengende, men da jeg ringede til Gyldendal, lovede den venlige herre at kaste sig over problemerne med det samme, og en sådan tjenstvillighed giver jo også point. Alt i alt skulle det ikke afholde mig fra at investere i dette produkt, for der er virkelig meget at hente.