Debat

En halv million år til grin

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med mere end en halv million års erfaring skulle man tro, at man ville blive taget alvorligt, når man påpegede, at der er noget råddent på vej i Danmark. Men respekten for alderdommen er stærkt vigende, når Michael Ziegler forhandler på KL's vegne med Danmarks Lærerforening.

At man sender en grønskolling på femogfyrre uden nævneværdig undervisningserfaring for at forhandle med halvtreds tusinde specialister på området, er en genistreg. Hvem anden kunne lade hånt om alle tidligere erfaringer med børn og undervisning? Men hvad er det for et projekt, regeringen forsøger at sælge?

Jeg ved ikke, hvornår i kæden Ziegler fik sin kop te. Om det var før eller efter Antorini og Corydon? Men siden da har den samme tepose ligesom ikke rigtig lavet en god kop te. Kan det virkelig passe, at vi skolelærere skal kopiere denne smag for mangel på essens? Skal danske børn virkelig bydes på te kogt på Antorinis, Corydons og Zieglers gamle tepose?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

God undervisning, uanset fag, kræver omtanke, omhu og forberedelse. Er man utilfreds med undervisningen i folkeskolen, er mindre forberedelse ikke svaret. Vi kan selvfølgelig sagtens undervise flere minutter i alle fag. Det er blot et spørgsmål om flere gentagelser eller langsommere processer. Men mere end en halv million års erfaring siger, at denne tilgang ikke er optimal. Tynd te i rigelige mængder er nu engang blot … vand.

Danmarks Lærerforening har, krisetiderne taget i betragtning, tilbudt at øge mængden af undervisningstimer under forudsætning af en aftale om, at der bliver sat grænser for, hvad en folkeskolelærer ellers skal udføre af arbejde. Vi tilbyder altså lidt mere af det gode for den samme pris, mens KL tilbyder meget mere af den tynde kop te. God appetit.