Debat

Husker vi ikke historien?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi ved jo alle at historien om folkeskolen foregår i gevaldig bølgegang. De ældre lærere på min arbejdsplads nævner altid, "vi har oplevet meget", "dette har vi prøvet før", "der var ingen jobs før i tiden".Men det er jo netop også derfor, at efter enhver krig og uretfærdighed nedskrives alle fremtidige mål så man undgår uretfærdigheder og magtmisbrug.Så derfor er arbejdstidsregler ikke for vores skyld, som lærere, men for elvernes skyld, så de sikres mod uretfærdigheder og dårlig undervisning. Vores arbejdstidsregler sikrer nemlig dem vi underviser, at vi altid er tilstede og nerværende i hver enkelt time. Forældrene er sikret at de kan holde møder med os udenfor "normaliseret" hverdag og vi strækker os langt for et godt samarbejde, lige netop hvad man skal i en fornuftig dialog.Men frem over er fleksibilitet skiftet ud med "normalisering" og "effektivisering".

Der er vel en grund til at menneskerettighederne blev skrevet ned efter den mest blodige af alle revolutioner......

Så husk vores arbejdstidsregler er elevernes rettigheder, dem fjerner i også KL og Kaptajn Koridor"aftaler".

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget