Debat
0   140

-th og undervisningsbegrebet

I Folkeskolen nummer 9 udtrykker Thorkild Thejsen på lederpladsen og på side 9 sin uforbeholdne begejstring over, at blandt andet deltagelse i ekskursioner og lejrskoler betragtes som undervisning. Jeg deler gerne denne begejstring med Thorkild Thejsen, men vil så heller ikke undlade at gøre opmærksom på, at de to nævnte aktiviteter (sammen med en række andre) blev slettet af listen over undervisningsaktiviteter i 1993. Af hvem? vil nogle yngre lærere nok spørge. Såmænd af vores daværende formand Martin Rømer og hans medforhandlere.

Deltagelse i ekskursioner og lejrskoler har altid - med undtagelse af årene 1993-1999 - været at betragte som undervisning, hvad ellers?

Artiklen fortsætter under banneret

Poul Thomsen

forhenværende skoleinspektør

Lyngby

Svar

Enhver lærer ved, at ekskursioner og lejrskoler er og altid har været undervisning. Men beregningen er ikke så enkel, som du skriver. Før 1993 tog man 'bare' på lejrskole. Efter 1993 blev lejrskoler og ekskursioner beregnet som Ø-tid. I den aftale, der nu skal stemmes om, tæller det hele fuldt ud som undervisning.

Og så for god ordens skyld: I lederen udtrykker jeg min/bladets mening. Side 9 er fra et hovedstyrelsesmøde. Hvad medlemmerne dér måtte mene, kan jeg ikke blande mig i, jeg refererer kun, hvad de siger.

-th


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ