Debat

-th og undervisningsbegrebet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 9 udtrykker Thorkild Thejsen på lederpladsen og på side 9 sin uforbeholdne begejstring over, at blandt andet deltagelse i ekskursioner og lejrskoler betragtes som undervisning. Jeg deler gerne denne begejstring med Thorkild Thejsen, men vil så heller ikke undlade at gøre opmærksom på, at de to nævnte aktiviteter (sammen med en række andre) blev slettet af listen over undervisningsaktiviteter i 1993. Af hvem? vil nogle yngre lærere nok spørge. Såmænd af vores daværende formand Martin Rømer og hans medforhandlere.

Deltagelse i ekskursioner og lejrskoler har altid - med undtagelse af årene 1993-1999 - været at betragte som undervisning, hvad ellers?

Poul Thomsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

forhenværende skoleinspektør

Lyngby

Svar

Enhver lærer ved, at ekskursioner og lejrskoler er og altid har været undervisning. Men beregningen er ikke så enkel, som du skriver. Før 1993 tog man 'bare' på lejrskole. Efter 1993 blev lejrskoler og ekskursioner beregnet som Ø-tid. I den aftale, der nu skal stemmes om, tæller det hele fuldt ud som undervisning.

Og så for god ordens skyld: I lederen udtrykker jeg min/bladets mening. Side 9 er fra et hovedstyrelsesmøde. Hvad medlemmerne dér måtte mene, kan jeg ikke blande mig i, jeg refererer kun, hvad de siger.

-th