Debat

Vi har solgt os for billigt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det undrer mig, at vi, som lærere, vælger at sælge os selv så billigt. Jeg er klar over, at DLF's ja-propaganda i Folkeskolen har haft sin indvirkning på resultatet af overenskomstafstemningen, men det undrer mig stadig. Vi er samfundets grundpille og burde aflønnes herefter, men alligevel nøjes vi med mindre, end FOA har opnået ved at strejke, som jeg helt klart mener, vi også burde have gjort. På den måde er der lidt signalværdi til vores forhandlere.

Vi er alle enige om, at vi tjener for lidt, og jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor vi ikke udnytter muligheden, når den endelig er der. Dårlig forhandlingsevne efter min mening. Hvordan skal vi nogensinde kunne hente ny arbejdskraft til dette fag, når det lønmæssigt er så uattraktivt? Jeg arbejder selv på en skole, der ligger i Ganløse, og her kan jeg da kun forestille mig, at det bliver endnu sværere at hente nye lærere til.

Jeg må indrømme, at jeg stærkt overvejer mit medlemskab hos DLF. Jeg føler ikke, at det er mine interesser, der bliver varetaget her. Jeg ved, at flere af mine kollegaer tænker det samme som jeg.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Jeg er helt klar over, at der er forskellige vurderinger af overenskomstresultatet, og det kan altid vurderes, om det er godt nok. Med det står ikke til diskussion, at vi fik tilforhandlet de største lønstigninger i 20 år. Jeg mener samtidig, at vi med vores resultat tog et væsentligt skridt i vores målsætning om et centralt forankret lønsystem. Der skal være plads til uenighed i en fagforening. Og derfor er en udmelding ikke nogen løsning.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF