Debat

Vi VIL ledes

I den løbende diskussion mellem DLF og KL er der sat spørgsmålstegn ved, om vi vil ledes. I det hele taget bruges alle midler for at udstille lærerne som udynamiske og ikke forandringsparate.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I den løbende diskussion mellem DLF og KL er der sat spørgsmålstegn ved, om vi vil ledes. I det hele taget bruges alle midler, for at udstille lærerne som udynamiske og ikke forandringsparate.

I moderne ledelse er det ledelsen, der sætter visionerne og målene.

Derefter sætter ledelsen sig ned og analyserer, hvordan man kommer fra A til B.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det bliver gjort på baggrund af en analyse af medarbejdernes kompetencer og engagement. Desuden undersøges hvilke midler, der skal fremskaffes for at ledelsens mål kan implementeres.

Med udgangspunkt udfyldes de huller, der er i medarbejdernes kompetencer via efteruddannelse.

Ved enhver introduktion af nye opgaver går ledelsen ind og instruerer og støtter medarbejderne, indtil medarbejderne er kompetente og dermed engagerede.

Det er indlysende, at med en så uvirksom og usynlig leder, som KL er, bliver folkeskolen ikke en dynamiske organisation.

Hvordan gik det med undervisningsdifferentiering?

Hvordan var ledelsens indsats her og hvor stømlinet kører undervisningsdifferentieringen egentlig i dag?

Hvordan gik det med inklusion?

Hvordan var ledelsens indsat her og hvor strømlinet kører inklusionsindsatsen egentlig i dag?

Svaret på begge spørgsmål er, at der ikke er en ansvarlig ledelse bag indsatsen. I stedet for at påtage sig ledelsesansvaret (og stille nødvendige ressourcer til rådighed) udstiller man i dag lærerne som inkompetente og uengagerede – ivørigt den type medarbejder, der opstår som følge af manglende ledelse.

Så KL - tag jeres del af ansvaret.