Debat

Tryllekunstneren Brian

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi interesserer os for cirkus. Ligesom kulturministeren. Han er oven i købet selv god til tryllerier: Han kaster en masse tal op i luften, så publikum bliver forvirret, og ud af luften kommer så pludselig andre tal, og nogle er blevet væk.

I Folkeskolen nummer 9 handlede taltryllerierne om tilskud til skolekoncerter, der sidste år fik 11,3 millioner kroner i tilskud og i år kun ni millioner. Med simpel hovedregning bliver det til, at 2,3 millioner er sparet bort. Let at forstå, ikke? Men så kaster Brian tallene sammen med andre tal op i et røgslør. Da det er forduftet, er de 2,3 millioner væk, så ministeren nu kan afvise, »at der skal spares på skolekoncerterne«, markeret med fede typer i overskriften. I selve artiklen udtaler han om skolekoncerterne, at han ikke mener, at området bliver nedprioriteret. Jamen, hvad så med de 50.000 børn, der ikke får skolekoncerter i år på grund af besparelsen på 2,3 millioner?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler