Anmeldelse Skønlitteratur
0   248

Grænsebørn

Fakta


Titel
Grænsebørn

Forfatter
Bent Haller

Pris
199 kroner

Sider
64 sider

Type
Bog

Forlag
Høst og Søn

Man må som dansklærer juble, når der med lange mellemrum udkommer kortprosa skrevet til børn. Bent Haller leverer varen, smukt indpakket i Lars Vegas Nielsens besnærende sort-hvide collager. Og det skriftlige indhold er, som altid fra Hallers hånd, af høj litterær kvalitet.

Artiklen fortsætter under banneret

Kortprosagenrens nedslag på enkeltstående situationer understøttes af Hallers rammende stemningsbilleder og underspillede spændingsopbygning, der kulminerer i genrens overraskende og til tider chokerende pointer.

Bogens overskrift "Grænsebørn" fungerer ligeledes som overordnet tema for de 41 historier, der alle skildres på blot en enkelt side hver. Omdrejningspunktet i teksterne er grænseoverskridende handlinger begået af eller mod børn og følelser, der opererer i grænselandet mellem godt og ondt. Blandt emnerne i bogen finder man brodermordet, manddomsprøven og velbevarede hemmeligheder.

Lars Vegas Nielsens collager spiller flot op til de foregående siders historier og fungerer som æstetiske fikspunkter igennem bogen.

Kortprosa er ikke en hyppigt anvendt genre i folkeskolen, men den er oplagt at gøre noget mere ved. Brug den blandt andet i træningen af oplæsning, til meddigtning eller som inspiration til elevernes egenproduktion af kortprosa.

"Grænsebørn" bør stå på hylden på alle landets skolebiblioteker. Lad eleverne fra 6. klasse og opefter mores, frastødes og overraskes over Hallers skarptskårne tekster.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.244 andre er allerede tilmeldt