Debat
0   136

Redaktøren manipulerer

Thorkild Thejsen skriver i sin leder i Folkeskolen nummer 9 blandt andet: 'Nogle kommuner vil selvfølgelig fortsat forsøge at klemme mere undervisning ud af lærerne; den politik kan en overenskomst - som begge parter skal gå ind for - ikke sikre 100 procent imod'.

Thorkild kan noget med ord, og her bruger han sin kunnen til simpel manipulation.

Artiklen fortsætter under banneret

Vor sikkerhed for ikke at skulle levere mere undervisning er 0,00 (nul komma nul, nul) procent, og der har Thorkild ret: nul er ikke hundrede.

Thorkilds udsagn svarer til at sige, at det ikke er 100 procent sikkert, at en nøgen mand under en bruser bliver våd.

(Og sandsynligheden for, at man bader med paraply, er vel på samme niveau, som at kommunerne ikke skulle benytte sig af de muligheder, der i overenskomsten er til fordel for dem.)

Thorkild skriver også: 'Men den afgørende styrke er, at tiden er garanteret den enkelte, og dermed dæmmer den op for de senere års tendens til, at teamsamarbejde og andre fælles aktiviteter har ædt sig ind på den personlige forberedelse'.

Den ny aftale garanterer 330 timer til personlig forberedelse med mere af undervisning (400 minus 70 timer), den nuværende 70-timers pulje forsvinder.

En gennemsnitslærer har i dag 630 U-timer, så har hun også 630 timer til forberedelse, frikvarterer og fælles forberedelse.

Til frikvarterer medgår på min skole 25 procent lig med 157,5 timer, fællesforberedelse er maksimalt 15 procent lig med 94,5 timer. (Så meget får vi næppe i det nye system.)

Til personlig forberedelse er der så: 630 minus 157,5 minus 94,5 lig med 378 timer.

Der, hvor jeg kommer fra, er 378 mere end 330.

Men tak for garantien, Thorkild.

Bent Poulsen

Sønderborg og

Omegns Lærerkreds

Svar

Min pointe er, at man sagtens kan forstille sig DLF foreslå en overenskomst, der beskytter medlemmerne (100 procent) mod mere undervisning. Men en sådan vil arbejdsgiverne aldrig gå med til, for det vil være at ophæve det kommunale selvstyre. DLF kan altså kun forsøge at gøre beskyttelsen så stor som muligt (målt med og uden procenttal og paraplyer).

Thorkild Thejsen

100 procent redaktør


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ