Debat

Musik i skolen skal styrkes!

Ministre står sammen om at styrke musikundervisningen. Vi skal kridte skoene... - søg kurser!

Publiceret Senest opdateret
Denne overskrift var at læse på DRs hjemmeside i denne sommer…. - og hvor kan vi bare glæde os og håbe. Håbe på at det denne gang er så ganske sandt og vist.
”Endelig…” - vil mange sige. For vi kan da ikke komme længere ned ad prioriteringsstigen hvad angår musiklæreruddannelsen og musikundervisningen i Danmark.
Hele 3 ministre vil styrke musikundervisningen: Morten Østergaard, minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, Christine Antorini, børne- og undervisningsminister og Uffe Elbæk kulturminister. Det er vel ud over det sædvanlige at der nu er 3 røster i kor i regeringen, der vil os det godt.
Kulturminister Uffe Elbæk siger efter konference i kulturministeriet den 12. juni 2012:
”Kreativitet er en af vores afgørende ressourcer. Her spiller musikundervisningen i folkeskolen en stor rolle, fordi musikken er med til at fremme indlæring og sociale kompetencer hos børnene. Det var der mange fine og overbevisende eksempler på til konferencen. Der blev blandt andet peget på samarbejde mellem musikskoler og folkeskoler og mellem musikkonservatorier og læreruddannelserne som nogle farbare veje frem. Musik åbner for kreativitet og social opfindsomhed, og det har vi i den grad brug for.”
Endelig fandt de ud af, hvad musik er med til at fremme. Det har de sikkert vidst meget længe, men aldrig har de da gjort noget ordentligt ved det. Vi har i hvert fald vidst det længe! - og nu skal vi til at kridte skoene!
Kære alle skoleledere, det er nu I skal til at tænke på at videreuddanne jeres musiklærere. Det er nu vi skal ud og dygtiggøre os på de kurser, der er specielt designet for os. Hvis det virkelig holder stik, hvad ministrene ønsker og siger, skal vi altså være forberedte! Ifølge læseplanen for musik skal vi have mange kompetencer, og selvfølgelig kan vi ikke besidde alle lige godt! - men vi kan altid blive dygtigere, også indenfor de områder der ikke lige er os!
Kære musiklærere, det er nu I skal søge kurser og håbe på velvilje og penge fra jeres leder, som efterhånden må være så klog at vide, hvor vigtigt det er!
- og endelig kan vi i Musiklærerforeningen trække i arbejdstøjet, og vide at det vi arbejder for og har arbejdet for længe har en fremtid!

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget