Debat

Forskel på pensionister

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er desværre blevet medlem af fraktion 4 lidt tidligt. Derfor har jeg modtaget stemmeseddel til valg af kongresdelegerede fra denne fraktion.

11 kandidater, heraf ti, der mere eller mindre truende kræver øgede tjenestemandspensioner.

Et af kravene er indregning af Ny Løn ved pensionsberegningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Holder jeres grådighed da aldrig op? Da I i 1993 solgte alle kommende lærere for et par løntrin og senere indførte Ny Løn på samme måde, blev konsekvensen, at tjenestemændene fik en masse løntrin, hvor de overenskomstansatte skulle slås for deres løndele.

Altså to forskellige lønsystemer.

Og dermed også to forskellige grupper pensionister med forskellige udgangspunkter.

Det minder mig om, at det da vist stadig er sådan, at de overenskomstansatte betaler medlemskabet af Statspensionisternes Centralforening (SC) for de stakkels statspensionister. Der er i hvert fald ingen rabat for tidligere overenskomstansatte, selv om DLF sparer bidraget til SC.

Der er heller ikke i DLF planer om aktiviteter for tidligere overenskomstansatte, så hvorfor egentlig samme kontingent?