Debat
0   169

Cirius har ikke skiftet opgaver

Tove Heidemann udtrykker i »Bagsmækken« i Folkeskolen nummer 1 frygt for, at det internationale arbejde på professionshøjskolerne skal blive nedprioriteret, fordi ansvaret for Cirius er flyttet fra Undervisningsministeriet til Videnskabsministeriet.

Artiklen fortsætter under banneret

Den frygt er ubegrundet. Men lad mig først rette en misforståelse: Formålet med at markedsføre Danmark som uddannelsesland er ikke at skabe en pengemaskine ved at tiltrække selvbetalende udenlandske studerende i stort tal.

Faktisk betaler den store del af de udenlandske studerende, som kommer fra andre EU-lande, slet ikke for at læse i Danmark. En del af dem bliver erfaringsmæssigt her og er dermed med til at afhjælpe managlen på højtuddannet arbejdskraft.

Det primære formål med markedsføringsindsatsen er at styrke internationaliseringen af de danske uddannelser. Ikke mindst ved at tiltrække dygtige udenlandske studerende, som er med til at højne niveauet og skabe en mere international atmosfære på uddannelsesinstitutionerne.

Samtidig vil jeg gerne fastslå, at Cirius' nye tilhørsforhold ikke betyder, at den indsats, Cirius yder på Undervisningsministeriets områder, skal nedprioriteres.

Hovedparten af Cirius' arbejde kan i øvrigt slet ikke nedprioriteres til fordel for andre indsatsområder. En stor del af arbejdet er finansieret af målrettede midler fra EU. De er eksempelvis beregnet for Leonardo, der støtter internationalisering af erhvervsuddannelserne, og Comenius, som er rettet mod grundskolen og gymnasiet.

Som Tove Heidemann selv gør opmærksom på, er kvalitet i en del af uddannelsessystemet afhængig af kvalitet i andre dele af samme system. Man får ikke bedre uddannelser i en del af systemet ved at nedprioritere eller forsømme andre. Indsatsen for internationalisering er ikke kun en indsats for universiteterne, den er rettet mod hele uddannelsessektoren. Målet fremgår tydeligt af regeringens globaliseringsstrategi fra 2006, Fremgang, fornyelse og tryghed.

Derfor: Som en del af Undervisningsministeriet løste Cirius opgaver på begge ministeriers områder. Det vil styrelsen fortsat gøre med samme seriøsitet, nu som en del af Videnskabsministeriet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks