0   121

Se aldrig en hund i øjnene

Dansk Kennel Klub tager ud på skoler og lærer børn, hvordan de skal omgås hunde. Det virker. For antallet af hundebid på børn falder

»Ej, hvor er de søde«.

O.c er klar, fra det øjeblik Tina Brigo-Hansen træder ind ad døren på Skolen på Nyelandsvej på Frederiksberg. De ved, at de skal bruge den næste time på at lære, hvordan de skal opføre sig over for hunde, og de tre Shetland sheepdogs vækker stor begejstring. Et par børn holder sig dog i sikker afstand.

Artiklen fortsætter under banneret

Siddende i rundkreds på gulvet hører de om, hvordan nogle regler er de samme i hunde- og menneskeverdenen, mens andre er forskellige.

»Jeg kigger jer i øjnene nu, fordi jeg synes, I er nogle søde børn. Men hvis man ser en hund i øjnene, betyder det, at man bestemmer over den«, fortæller Tina Brigo-Hansen. Hun tager ud for Dansk Kennel Klub i sin fritid som en del af foreningens gratis Barn og Hund-tilbud til skoler.

»Børn lærer om trafik i skolen, men de møder mindst lige så ofte en hund på gaden som en motorcykel, så det er vigtigt, at de ved, hvordan de skal opføre sig«, forklarer hun.

Børnehaveklasseleder Birthe Støvring, som har inviteret »hundedamen«, er ikke i tvivl om, at det er tiden værd.

»Det er vigtigt at få levende dyr ind i skolen, synes jeg. Og så har jeg hver gang oplevet, at de børn, der var bange for hunde, ikke længere er det, når Tina er taget hjem«.

Dansk Kennel Klub har besøgt skoler siden 1991. I alt er over 100.000 børn blevet undervist, og i den periode er antallet af hundebid på børn faldet kraftigt.

»Der er ikke hunde, der ikke kan lide børn, de er bare ikke vant til dem. Derfor betyder det meget, at børn ved, hvordan de skal opføre sig«, siger Tina Brigo-Hansen.

Da børnene har lært om kropssprog og regler, set en lille film og fået »hundekørekort«, får de lov til at give en af hundene en »guffer« og klappe dem - ikke på hovedet, men på siden, og uden at se hunden i øjnene. »Jeg blev våd på hånden«, hviner en af de piger, som startede med at holde sig på afstand. »Må jeg prøve igen?«

Gode råd til børn om hunde

- Forstyr ikke en sovende hund.

- Gå ikke hen til en hund, der er bundet.

- Spørg ejeren, før du klapper en hund, og lad hunden komme det sidste stykke hen til dig.

- Dril ikke hunde.

- Hunde vil ikke krammes, men gerne stryges på siden, ikke på hovedet.

- Prøv ikke at tage noget fra en hund.

- Se ikke en hund direkte i øjnene.

- Hvis en hund løber efter dig, så stå helt stille - leg statue.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet