Anmeldelse Dansk
0   280

Skal vi lave en bog?

Skal vi lave en bog?

Fakta


Titel
Skal vi lave en bog?

Forfatter
Tove Krebs Lange, Grete Borregaard


Kæmpebog: 24 sider, 200,00 kroner Elevbog: 24 sider, 5,00 kroner Lærervejledning inklusive plakat og kopisider: 72 sider, 200,00 kroner

Type
Diverse

Forlag
Dansklærerforeningen

"Skal vi lave en bog?" tilsigter, som titlen siger, at inspirere elever i de små klasser til at lave deres egne bøger. Enkelte elever får selv ideer, men for de fleste skal der opmuntring og understøttende aktiviteter til, før de kaster sig ud i et gennembearbejdet projekt.

Artiklen fortsætter under banneret

Elevbogen er udformet som en tegneserie, hvor elever sammen med Læsefidusen - en abe, kendt af brugerne af Dansklærerforeningens system - arbejder procesorienteret sammen om at skrive bøger. Elevbogen er i et handy format og kun delvis farvelagt, idet den appellerer til aktiv brug af bogen, herunder en farvelægning. Den tilhørende big book indeholder de samme sider, men fuldt farvelagte. Den egner sig til klassebearbejdelse af skriveprocessen.

Dette materiale kan bruges på flere måder, og man kan forestille sig, at nogle vælger kun at bruge dele af det, mens andre vil foretrække at følge lærervejledningens anvisninger systematisk. I vejledningen finder man en kort teoretisk fremstilling af elevers produktion af bøger og en redegørelse for mulighederne i de enkelte faser. Til sidst findes kopiforlæg, så man kan arbejde med de små bøger, der er blevet lavet.

Jeg er helt solgt, når jeg ser disse små bøger, resultaterne af anstrengelserne med at digte. "Grønne Monsters dræberprut", "Skeletter i skabet" og "Snydepels". Alene titlerne er yderst igangsættende for læse- og skrivelyst. Hvis læreren ikke selv er et stort talent med saks og papir, så får man meget forærende, som eleverne vil elske. I forhold til anvendeligheden er prisen absolut rimelig. Et sjovt og igangsættende materiale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.254 andre er allerede tilmeldt