Anmeldelse

Sådan passer jeg på Jorden

Sådan passer jeg på Jorden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Sådan passer jeg på Jorden" er en løfte-låge-bog, der har til hensigt at fortælle de lidt yngre børn om energi og miljø.

Fakta:

Titel: Sådan passer jeg på Jorden

Forfatter: Emma Brownjohn

Pris: 129 kroner

Sider: 12 sider

Type: Bog

Forlag: Globe

Børn op til 11-12 år har svært ved at forholde sig til abstrakte begreber samt forstå mere komplekse sammenhænge. Denne bogs indhold kredser netop om disse emner, for eksempel drivhuseffekten.

Jeg testede bogen på tre fem-syvårige børn, hvis kommentarer var, at det gode ved bogen var, at man kunne løfte låger. Med hensyn til indholdet var det overordnede udbytte, "at man skal passe på planeten". Dette er måske også okay, men bogens ambitionsniveau rækker lidt længere end som så.

Bogens ikke ukomplicerede indhold og et layout, der klart appellerer til de yngre læsere, står således i et klart modsætningsforhold. Dette er synd, idet indhold og layout hver for sig er helt i orden. Miljøspillet bagerst i bogen vil sagtens kunne benyttes selvstændigt, også til de lidt større børn, og kan i sig selv tjene som et godt udgangspunkt for en samtale om miljø og energi.