Anmeldelse Biologi
0   266

Sådan passer jeg på Jorden

Sådan passer jeg på Jorden

Fakta


Titel
Sådan passer jeg på Jorden

Forfatter
Emma Brownjohn

Pris
129 kroner

Sider
12 sider

Type
Bog

Forlag
Globe

"Sådan passer jeg på Jorden" er en løfte-låge-bog, der har til hensigt at fortælle de lidt yngre børn om energi og miljø.

Artiklen fortsætter under banneret

Børn op til 11-12 år har svært ved at forholde sig til abstrakte begreber samt forstå mere komplekse sammenhænge. Denne bogs indhold kredser netop om disse emner, for eksempel drivhuseffekten.

Jeg testede bogen på tre fem-syvårige børn, hvis kommentarer var, at det gode ved bogen var, at man kunne løfte låger. Med hensyn til indholdet var det overordnede udbytte, "at man skal passe på planeten". Dette er måske også okay, men bogens ambitionsniveau rækker lidt længere end som så.

Bogens ikke ukomplicerede indhold og et layout, der klart appellerer til de yngre læsere, står således i et klart modsætningsforhold. Dette er synd, idet indhold og layout hver for sig er helt i orden. Miljøspillet bagerst i bogen vil sagtens kunne benyttes selvstændigt, også til de lidt større børn, og kan i sig selv tjene som et godt udgangspunkt for en samtale om miljø og energi.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt