Anmeldelse

På kanten

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er konstant danskere, der er udsendt til verdens brændpunkter. Og det er ikke kun soldater. Også i fredstid er der danskere, der står ansigt til ansigt med krig og katastrofe. Altid villige til at yde en indsats - altid indstillede på at gøre en forskel. Men hvad får almindelige danskere til at handle ualmindeligt og rykke ud til krig og katastrofe?  Hvad er det, der driver dem, og hvilke konsekvenser har det for deres familier og fremtidige liv?

Fakta:

Titel: På kanten

Forfatter: Maria Rørbæk

Pris: 165 kroner

Serie: 199,00

Type: Bog

Forlag: Schultz Forlag

Denne bog forsøger at give svar på disse spørgsmål. Man følger 12 danskere, som trods vidt forskellige baggrunde og erhverv har det til fælles, at de ønsker at gøre en forskel og leve et meningsfyldt liv - også selv om det betyder, at det er et liv på kanten.

Forordet til bogen er skrevet af generalsekretær for Røde Kors Jørgen Poulsen.

De 12 beretninger er vidt forskellige, men alle meget spændende at læse, og giver os et indblik i nødhjælpsarbejderens svære arbejdsvilkår med videre. Bogen er velegnet som supplement til et undervisningsforløb om nød, krig og terror. Den kan derfor anbefales til det pædagogiske servicecenter.