Børn i køkkenet
Fakta
Titel
Børn i køkkenet
Forfatter
Helle Brønnum Carlsen
ISBN
978-87-11-26936-7
Pris
199 kroner
Sider
169 sider
Type
Bog
Forlag
Aschehoug
Baggrunden for den skønne bog er Helle Brønnum Carlsens kogeskole på Zahles Seminarium. I et samarbejde mellem lærerstuderende og børn i alderen 9-11 år har hele bogens projekt virket hjemkundskabsforbedrende. Det er de studerende, der står bag opskrifterne i bogen, og de er alle afprøvet af børn og voksne. Små elever har frivilligt deltaget på en række af seminariernes praktikskoler, og det er der kommet noget godt ud af.
Artiklen fortsætter under banneret
Opskrifterne dækker et bredt spektrum, lige fra mormormad til andre landes spændende sammensætninger, og det er glædeligt at se, hvor mange steder kartoflen indgår.
Forretter, hovedretter, salater og tilbehør, brødopskrifter og desuden cirka 20 forskellige kager. De små tilbehørsretter og salater kan klares af børn alene, men flere andre retter har en enorm vareliste, så det vil være tilrådeligt at have en voksen ved hånden. Bagest i bogen findes gode snacks med mere og til sidst et overskueligt register.
Måske kunne madretterne have været placeret i et årstidsskema og dermed givet brugerne mulighed for at medtage den dimension også.
Det flotte layout med mange helsidefotos gør bogen indbydende og spændende at gå i gang med. Den vil være en gevinst for enhver familie, men også i hjemkundskabsundervisningen er den særdeles anvendelig.
MERE OM EMNET