Anmeldelse

Børn i køkkenet

Børn i køkkenet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Baggrunden for den skønne bog er Helle Brønnum Carlsens kogeskole på Zahles Seminarium. I et samarbejde mellem lærerstuderende og børn i alderen 9-11 år har hele bogens projekt virket hjemkundskabsforbedrende. Det er de studerende, der står bag opskrifterne i bogen, og de er alle afprøvet af børn og voksne. Små elever har frivilligt deltaget på en række af seminariernes praktikskoler, og det er der kommet noget godt ud af.

Fakta:

Titel: Børn i køkkenet

Forfatter: Helle Brønnum Carlsen

ISBN: 978-87-11-26936-7

Pris: 199 kroner

Sider: 169 sider

Type: Bog

Forlag: Aschehoug

Opskrifterne dækker et bredt spektrum, lige fra mormormad til andre landes spændende sammensætninger, og det er glædeligt at se, hvor mange steder kartoflen indgår.

Forretter, hovedretter, salater og tilbehør, brødopskrifter og desuden cirka 20 forskellige kager. De små tilbehørsretter og salater kan klares af børn alene, men flere andre retter har en enorm vareliste, så det vil være tilrådeligt at have en voksen ved hånden. Bagest i bogen findes gode snacks med mere og til sidst et overskueligt register.

Måske kunne madretterne have været placeret i et årstidsskema og dermed givet brugerne mulighed for at medtage den dimension også.

Det flotte layout med mange helsidefotos gør bogen indbydende og spændende at gå i gang med. Den vil være en gevinst for enhver familie, men også i hjemkundskabsundervisningen er den særdeles anvendelig.