Anmeldelse Matematik
0   320

Supplerende træningsopgaver 8-9 A, matematik, inklusive netadgang

Fakta


Titel
Supplerende træningsopgaver 8-9 A, matematik, inklusive netadgang

Forfatter
Jens Kristensen

Pris
1.050 kroner

Type
Bog

Forlag
Forlag Malling Beck

Med denne udgivelse må der snart være "fuldt hus": Matematiklærere på alle årgange har nu lejlighed til at give deres elever en passende, ekstra udfordring med en tilgang til matematikken, der som hovedregel er forskellig fra de traditionelle lærebogssystemers.

Artiklen fortsætter under banneret

Således er det i det aktuelle materiale kun kortere afsnit om geometri, koordinatsystem og andengradsudtryk, der behandler stoffet på mere formel vis. I mange andre sammenhænge er der godt nok dømt historie, idet matematikken, som eleverne præsenteres for, knytter an til en række spændende beretninger. Vi deler aviser ud, svømmer over Storebælt/Gibraltarstrædet, vandrer gennem Danmark og dyrker masser af motion. Måske ikke det, man almindeligvis forstår ved "regnehistorier", men alligevel: Det er oplagt også at arbejde med for-forståelsen af de matematiske begreber. Dét er aldrig for sent og kan såmænd praktiseres med lige så god ret i en klasse, hvor "dansk som andetsprog" aldrig har været på tale.

Det kunne være en svaghed ved de længste forløb, at man kører træt, eller at det matematiske fokus alligevel går tabt i historierne - men den kompetente lærer, der kender netop sine elever bedst, må så vælge ud efter den enkeltes eller klassens lyst og formåen. Den udstrakte brug af regneark tjener her til at holde interessen fanget lidt længere - og så har fagligheden da også lige fået en ekstra tand.

Der er ved at være trængsel på matematikhylden - men denne kopimappe skal der da være plads til!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt