Anmeldelse

Supplerende træningsopgaver 8-9 A, matematik, inklusive netadgang

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med denne udgivelse må der snart være "fuldt hus": Matematiklærere på alle årgange har nu lejlighed til at give deres elever en passende, ekstra udfordring med en tilgang til matematikken, der som hovedregel er forskellig fra de traditionelle lærebogssystemers.

Fakta:

Titel: Supplerende træningsopgaver 8-9 A, matematik, inklusive netadgang

Forfatter: Jens Kristensen

Pris: 1.050 kroner

Type: Bog

Forlag: Forlag Malling Beck

Således er det i det aktuelle materiale kun kortere afsnit om geometri, koordinatsystem og andengradsudtryk, der behandler stoffet på mere formel vis. I mange andre sammenhænge er der godt nok dømt historie, idet matematikken, som eleverne præsenteres for, knytter an til en række spændende beretninger. Vi deler aviser ud, svømmer over Storebælt/Gibraltarstrædet, vandrer gennem Danmark og dyrker masser af motion. Måske ikke det, man almindeligvis forstår ved "regnehistorier", men alligevel: Det er oplagt også at arbejde med for-forståelsen af de matematiske begreber. Dét er aldrig for sent og kan såmænd praktiseres med lige så god ret i en klasse, hvor "dansk som andetsprog" aldrig har været på tale.

Det kunne være en svaghed ved de længste forløb, at man kører træt, eller at det matematiske fokus alligevel går tabt i historierne - men den kompetente lærer, der kender netop sine elever bedst, må så vælge ud efter den enkeltes eller klassens lyst og formåen. Den udstrakte brug af regneark tjener her til at holde interessen fanget lidt længere - og så har fagligheden da også lige fået en ekstra tand.

Der er ved at være trængsel på matematikhylden - men denne kopimappe skal der da være plads til!