Anmeldelse Madkundskab
0   223

Ernæring og madlavning

Ernæring og madlavning

Fakta


Titel
Ernæring og madlavning

Forfatter
Trine Pristed

Pris
225 kroner

Sider
113 sider

Type
Bog

Forlag
Erhvervsskolernes forlag

Bogen er tænkt som en grundbog til faget sundhed på serviceassistentuddannelsens grundforløb. Den indeholder fem kapitler, der klart og enkelt gør rede for emnerne Grundtilberedning, herunder et afsnit om buffet, Ernæringslære, Næringsberegning og varedeklaration, Økologi og Køkkenmaskiner. Størst er afsnittet om ernæringslære. Her omtales og behandles traditionel ernæringslære, de otte kostråd, beregning af energibehov med mere.

Artiklen fortsætter under banneret

Efter alle afsnit er der opgaver til repetition af det skrevne. Der er også cases, som er mere komplicerede opgaver, der lægger op til gruppearbejde. Bogen har gode illustrationer og billeder, der gør læsningen lettere, ligesom tabeller og huske-bokse giver variation.

Som altid, når man vil meget på få sider, havner man i et dilemma. Hvad er vigtigt, og hvad kan udelades? Dette bærer bogen til dels også præg af. En mere omfattende ordforklaring kunne hjælpe læseren bedre på vej, så ord som "energitæthed", "forklistre" og "simple kulhydrater" blev forklaret.

Det ville have lettet læsningen, hvis der havde været litteraturhenvisninger, krydshenvisninger og koblinger, således at man fra det ene afsnit kunne henvise til samme emne i et andet afsnit.

Det lille afsnit om buffet i første kapitel kunne med fordel være sat ind efter kapitlet om næringsberegning, så den generelle forståelse af ernæringslære og næringsberegninger kunne sættes i relation til praksis på buffeten.

Men overordnet er der meget - og meget godt - i denne lille bog, hvor en stor del af pensum i uddannelsen er samlet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
796 andre er allerede tilmeldt