Debat

Overenskomstprioriteterne skal på plads

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg mener, at det er i vores interesse at få Overenskomst 08 som en central valgsag.

I øjeblikket er der kraftig tendens til, at lønnen fylder mere og mere i debatten. Jeg vil absolut ikke opponere mod, at lønnen er central i Overenskomst 08, men jeg mener, at vi må spørge os selv, om det er det vigtigste.

For et år siden var den stigende centrale styring af de administrative læreropgaver øverst på dagsordenen på grund af elevplansdebatten, og det var mit klare indtryk, at det centrale for os, på dette tidspunkt, var lærernes arbejdstid.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg synes, at det er bekymrende, at fokus på løndebatten nu tager fokus fra arbejdstidsdebatten.

Jeg mener ikke kun, at dette er et spørgsmål om at redde vores arbejdsplads, men at denne prioritering er helt central for at redde den danske folkeskole. Vi har gennem de sidste mange år gjort vores bedste for at bygge en moderne og innovativ folkeskole, og vi har, i den forbindelse, opnået et fantastisk resultat. Det må derfor være af afgørende betydning, at vi får prioriteterne på plads og får arbejdstidsdebatten tilbage øverst på dagsordenen i overenskomstforhandlingerne for både vores og folkeskolens skyld.