Anmeldelse Biologi
0   221

På træjagt i naturen / På blomsterjagt i naturen / På bærjagt i naturen

Fakta


Titel
På træjagt i naturen / På blomsterjagt i naturen / På bærjagt i naturen

Forfatter
Stefan Casta, Bo Mossberg

Oversætter
Henrik Ahlmann

ISBN
9788762606463/9788756296069/9788756295239

Pris
199,50 kroner

Sider
48 sider

Type
Bog

Forlag
Carlsen

Så er det tid til at gå på bærjagt, blomsterjagt og træjagt i naturen. Denne serie af naturbøger er illustreret med smukke akvareller og er næsten ens opbygget. Fælles for dem er, at det er den lille myre Sofie, der er vores naturvejleder.

Artiklen fortsætter under banneret

I bærbogen er der desuden en kalender, så man kan følge med i, hvornår bærrene er modne, samt et pointsystem, hvor Sofie giver bærrene point ved hjælp af jordbær på strå.

Den seneste i rækken, hvor vi kommer med på træjagt, er blevet udbygget lidt med en lille quiz, hvor der bliver stillet et spørgsmål på hvert opslag, som man kan finde svar på ved at kigge godt efter. Bag i bogen er der forslag til aktiviteter, hvor man kan fremstille for eksempel en pilefløjte eller en barkbåd. Der er også, som i de andre bøger, en ordforklaring og en litteraturliste. Desuden er der en liste over træernes navne på latin, og hvad de betyder - det sidste er måske lidt nørdet, men egentlig ret interessant. Desuden er der selvfølgelig løsningen på quizzen.

Bøgerne er utroligt indbydende med de smukke tegninger og opbygningen med faktabokse, de "gode historier" og ikke mindst de mange sidehistorier om de dyr, der lever ved og af planterne. I træbogen får man også en masse at vide om, hvad træet kan bruges til, lige fra linde-te til kanoer af birkebark. Ideen med den gennemgående figur Sofie virker godt uden at blive tuttenuttet. Bøgerne vil kunne læses af elever på mellemtrinnet, men vil også være fine at læse sammen i hyggehjørnet.

Behøver jeg at sige mere? Dejlige bøger - de skal stå på biblioteket.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.452 andre er allerede tilmeldt