Folkeskolens leder:

Tak Thor

Overenskomst 08.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det farligste sted, man kan tage folk, er på ordet. Så når finansminister Thor Pedersen fremturer med, at det kun er ham, der ved, hvad offentligt ansatte får i løn - ikke politibetjenten, ikke sosu-assistenten, ikke læreren - så bør man måske tage ham netop dér.

Departementschefen har ganske vist kastet en redningskrans ud med en præcisering af, at ministerens oplysning om, at lærere i folkeskolen tjener 377.200 kroner om året, stammer fra arbejdsløshedskassen. Tallet indeholder altså også lærernes indtjening ved bijob, lyder forklaringen. Men den er slet ikke god nok. A-kassen har for eksempel også voksenundervisere og skoleledere som medlemmer. Men ikke nok til at forklare forskellen på 40.000 kroner ned til de lønninger, man kender til i Danmarks Lærerforening. Som næstformand Stig Andersen har sagt det, så skulle alle lærere køre som taxichauffører i deres fritid for at få lønnen op på finansministerens tal.

Men hvorfor ikke blot give kassemester Pedersen ret - og sige tak til? Hvis han straks hæver lærerlønnen til 377.200 kroner, så skulle man nok kunne finde et passende forlig om efterslæbet ved de kommende overenskomstforhandlinger. Og parterne vil så kunne samle kræfterne om at indgå en ubureaukratisk arbejdstidsaftale, som kan give lærerne det professionelle ansvar tilbage.

-th