Anmeldelse

Dansk direkte 6

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endelig et arbejdshæfte til dansk på mellemtrinnet med et varieret og særdeles relevant udbud af grammatiske opgaver. Et arbejdshæfte, der er uafhængigt af andre dansksystemer og således er meget bredt anvendeligt. "Dansk direkte 6" har et skarpt danskfagligt fokus og klare læringsmål, der lægger sig direkte op ad Fælles Mål. Evalueringsark efter hvert afsnit viser, om målene er nået.

Fakta:

Titel: Dansk direkte 6

Forfatter: Jens Hare

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

"Dansk direkte 6" er særdeles velegnet til at lægge ind i årsplanen i kurser af vekslende varighed ved siden af litteraturundervisningen. På den måde kommer de rent formelle færdigheder i det skriftlige arbejde til at blive en selvstændig disciplin i danskfaget og ikke noget, der udelukkende understøtter det mundtlige arbejde.

Ud over den meget omfattende grammatiske del indeholder materialet længere skriftlige øvelser såsom referat, miniprojekt og novelleskrivning.

Udgangspunktet er børnenes verden. Det er gennem computerspil, hobbyer, populære hjemmesider og sport, at sproget og dets regler skal læres. Eleverne bliver gennem leg, undren, iagttagelse og forståelse bragt til at lære og forstå sproget.

Stumme bogstaver og nutids-r trænes grundigt i materialet, og der gives gode huskeregler og anvisninger til hjælp fremover. Sætningsanalyse, som er meget vigtig for korrekt kommatering, trænes grundigt.

Lærervejledningen er med sin grundige vejledning og løsningsforslag til de enkelte afsnit virkelig en hjælp. I lærervejledningen findes desuden en række kopiark med supplerende opgaver til yderligere øvelse samt evalueringsark til de enkelte afsnit.

Alt i alt et godt og gedigent materiale.