Debat

Skudt forbi

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var dog en barnagtig bommert, DLF agter at markedsføre - en såkaldt kvalitetskampagne rettet imod politikerbesparelser under overenskomstforhandlingerne. Folkeskolen udsender et særnummer til medlemmerne og fortæller triumferende, at nu skal vi ud og bekæmpe fordomme om den dovne lærer og alle dennes fritimer - måske i selskab med sin dovne hund.

Det er helt skudt forbi at tale om fordomme i denne sammenhæng. Det kan højst være befriende galgenhumor i forbindelse med manglende viden om andre grupperinger i samfundet. Det er derfor, vi for eksempel siger, at præsten kun arbejder om søndagen, at landmanden holder fri om vinteren, at den kommunalt ansatte arbejder i slowmotion, at finnerne går med knive . . .

Lærerforeningens manglende menneskeforståelse vil i den kommende tid blive demonstreret i form af dagbladsannoncer og indsats på buslangsider, hvor en fordomsfyldt forening tager udgangspunkt i en påstået skoleholdning, der eksempelvis går ud fra, at visse børn er for kloge for folkeskolen, at stavevanskeligheder betyder en tur ned i hjælpeklassen, at sprogfagligheden ofres for de bløde kundskaber, at tegnekreativiteten, ja, hvad med den?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lad mig til sidst hilse velkommen, at foreningen lægger op til at kommunikere via indhold og ikke form, og jeg glæder mig til, at det lykkes at give kvalitetskriteriet 'differentieret og tværfaglig undervisning' krop. Lykkes det ikke, så dumper kvaliteten, og det er der aldeles ikke noget paradoksalt i.

Torben Thomsen

Aars