Debat

Sygemelding til Haarder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da min søn kom hjem fra biologiprøve, spurgte jeg ham forventningsfuld, hvordan det var gået. Jeg fik nul, svarede han mig. Noget chokeret udbad jeg mig en forklaring. Computeren gik ned, og prøven blev aflyst, fortalte min søn mig. Det vil sige, at Bertel Haarders højt besungne testværktøj havde fået stress og var blevet sygemeldt. Jeg kom i denne sammenhæng til at tænke på de lærere, der i de sidste par år har beklaget sig over Bertels test og kontrolcirkus. Mange af dem har selv følt sig nedtromlet (og gået ned med stress) af alle de nye tiltag, som ministeren har fremsat på det seneste. Det, der kendetegner de fleste af forslagene, er, at de skal gennemføres i lyntempo. Der kan i flæng nævnes: Ny prøveform med fællesprøve i biologi/fysik/kemi, elevplaner, nationale test. Ministeren accepterer ikke, at disse ting tager tid at forberede ordentligt.

Så derfor ligger computerne og lærerne nu i samme sygeseng og venter på behandling.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler