Anmeldelse Historie
0   3490

www.danskhistorie.dk

Fakta


Titel
www.danskhistorie.dk


Skoleabonnement (udvalgte priser): 51-100 elever: Et år: 2.424 kroner, tre år: 1.730 kroner per år. Over 800 elever: Et år: 5.757 kroner, tre år: 5.063 kroner per år

Type
Internet

Forlag
Clio Online

Internetforlaget Clio Online har med historieportalen danskhistorie.dk udgivet et inspirerende, internetbaseret undervisningsmateriale til brug for historieundervisning som et supplement til den klassiske historiebog.

Portalen indeholder lette og svære tekster omhandlende hovedlinjerne i den danske historie med tilhørende billeder, quizzer, lyd- og videoklip, aktuelle temaer samt forslag til diverse undervisningsforløb gennem hands on- og minds on-aktiviteter.

Artiklen fortsætter under banneret

Teksterne er inddelt i let til 3.-6. klasse og svær til 7.-9. klasse. Desuden kan inddelingen hjælpe den svage læser på det høje klassetrin til også at få en forståelse.

Portalen indeholder endvidere henvisninger til anden faglitteratur og skønlitterære tekster foruden kulturlandskaber og museer.

Portalen tager afsæt i Undervisningsministeriets Fælles Mål for historie samt et forslag til en historiekanon, der blev udarbejdet af "Udvalget til styrkelse af historie i folkeskolen" i foråret 2006. Både fællesmålene og historiekanonen dækker en række emner for historieundervisningen i danske folkeskoler.

Man kan benytte sig af en række quizzer, som er ganske udmærkede anvendt i en evalueringssammenhæng.

Desuden kan man finde oversigt over de forskellige historiske tidsperioder og tekster i to sværhedsgrader. Dette er utrolig godt, da alle på den måde kan få noget ud af læsningen om det emne, man vil have oplysninger om.

Der er tale om en spændende portal, som hver uge udbygges med nye tekster, og som på mange måder kan være et godt supplement til den traditionelle historiebog. Men det er dyrt at abonnere på portalen, så derfor vil mange skoler sikkert ikke have råd.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
6.239 andre er allerede tilmeldt