Jagten på søens hemmelighed

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Karsten S. Mogensen har med "Jagten på søens hemmelighed" begået en rigtig drengebog. Den handler om to drenge, der ved en tilfældighed finder en kasse på bunden af en tilfrossen sø. Kassen er der selvfølgelig også andre, der er interesseret i, og dens historie går helt tilbage til Anden Verdenskrig og de illegale handlinger, der var forbundet med sabotage af den ene eller anden art.

Drengenes forfølgere kører selvfølgelig i bedste gangsterstil rundt i en stor, tysk indregistreret BMW, og det skorter ikke på bortførelser, kidnapninger og andre spændingseffekter i "Jagten på søens hemmelighed".

Indholdet og det sproglige niveau er med til at gøre bogen til et godt bud for drengelæsere i 4.-6. klasse. Ligesom spændingseffekten også er med til at øge læserens interesse for bogen. Derfor anbefales den som frilæsningsbog for elever på mellemtrinnet.