Anmeldelse Skønlitteratur
0   114

Jordbær milkshake

Fakta<p>Forfatter: Vibeke Marx</p><br /><p>98 kroner, 88 sider</p><br /><p>Forlag: Special-pædagogisk Forlag</p>

"Jordbær milkshake" er en tynd mundfuld med alt for mange ingredienser. Og så skulle hastigheden på blenderen sættes lidt ned.

Artiklen fortsætter under banneret

Fortællingen kredser om to brødre, hvoraf den ene er den succesrige, den udadvendte og den populære, mens den anden altid er i baggrunden. Vi starter med barndomserindringer fra de to brødre og ender med kærlighed, forråelse, jalousi, død og ødelæggelse.

Historiens hovedpersoner bliver hurtigt voksne. Den ene bliver mekaniker, den anden langturschauffør. Mekanikeren stjæler langturschaufførens kæreste og får to børn med hende - det ene post mortem. Langturschaufføren må træde til, da broren dør, fordi den afdøde brors kone, hans egen ekskæreste, som han har brugt adskillige år på at komme sig over og i den forbindelse taget en tandlægeuddannelse for at få de sorte tanker på afveje, er helt ude i tovene og ikke i stand til at tage sig af børnene. Forældrene til brødrene mener, at den levende bror må ofre sit nye arbejdsliv som tandlæge for at hellige sig den døde brors børn, hans autoværksted og familiens skrantende økonomi. Det er voksne problemstillinger, som vil være svære at forstå for unge mennesker. Men bogen er letlæst og rammer lixmæssigt sin målgruppe.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.265 andre er allerede tilmeldt