Jordbær milkshake

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jordbær milkshake" er en tynd mundfuld med alt for mange ingredienser. Og så skulle hastigheden på blenderen sættes lidt ned.

Fortællingen kredser om to brødre, hvoraf den ene er den succesrige, den udadvendte og den populære, mens den anden altid er i baggrunden. Vi starter med barndomserindringer fra de to brødre og ender med kærlighed, forråelse, jalousi, død og ødelæggelse.

Historiens hovedpersoner bliver hurtigt voksne. Den ene bliver mekaniker, den anden langturschauffør. Mekanikeren stjæler langturschaufførens kæreste og får to børn med hende - det ene post mortem. Langturschaufføren må træde til, da broren dør, fordi den afdøde brors kone, hans egen ekskæreste, som han har brugt adskillige år på at komme sig over og i den forbindelse taget en tandlægeuddannelse for at få de sorte tanker på afveje, er helt ude i tovene og ikke i stand til at tage sig af børnene. Forældrene til brødrene mener, at den levende bror må ofre sit nye arbejdsliv som tandlæge for at hellige sig den døde brors børn, hans autoværksted og familiens skrantende økonomi. Det er voksne problemstillinger, som vil være svære at forstå for unge mennesker. Men bogen er letlæst og rammer lixmæssigt sin målgruppe.