Anmeldelse Skønlitteratur
0   152

Ridderbogen

Væbnerens håndbog

Fakta<p>Forfatter: Dugald Steer</p><br /><p>Oversætter: Poul Malmkjær</p><br /><p>199 kroner, 30 sider</p><br /><p>Forlag: Aschehoug, Sesam</p>

Ridderen af den bedrøvelige skikkelse havde kunnet undgå mange genvordigheder, hvis han havde haft denne håndbog i sin noget problematiske bogsamling. For her står alt, hvad en rigtig ridder har brug for at vide om fagets rette håndtering: våbenbrug, udstyr og træning af heste, turneringskundskab med regler for dyst på lanser, heraldik, så man kan lære at skelne ven fra fjende, borgbelejringsteknikker samt et antal beretninger om forne kæmperes tapre dåd. Fint beskrevet og med flotte, instruktive tegninger samt et væld af indskudte bemærkninger under anvendelse af bogbinderkunstens landvindinger fra klosterskriptoriernes tid til vore dage.

Artiklen fortsætter under banneret

Meget passende for den nutidige målgruppe - pilte i 9-12-års-alderen - er der gået let hen over anvisninger i forhold til ridderens mere høviske forpligtelser. Ingen tøsepjat, med andre ord. Udelukkende anvisninger på den rette vej til heltemod og ædle gerninger.

Sand visdom kan være skrøbelig, og denne bog er ingen undtagelse. De mange flapper, klapper, lemme, sprækker, pop-ups, udtræksanordninger, folde-ud-minibøger og indklistrede pergamenter fordrer en overordentlig forsigtig håndtering under de kommende væbneres håndtering. Bogen bør derfor deponeres hos skolens borgvægter, der må betros at forestå udlånet, og det må kun finde sted med værdig patos og situationsafhængige formaninger. Ifald skolen skulle have forsømt at ansætte en borgvægter, må opgaven pålægges en edsvoren skolebibliotekar. Det er et betragteligt ansvar, men løftes byrden, vil den pågældende blive belønnet med evig hæder for sin dåd.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.261 andre er allerede tilmeldt