Anmeldelse Skønlitteratur
0   212

Gadepigen

Fakta<p>Forfatter: Adil Erdem</p><br /><p>ISBN: 87-7841-437-7</p><br /><p>188 kroner, 111 sider</p><br /><p>Forlag: CDR Forlag</p>

Hvis den af forældrene, man holder mest af, er den svageste, er familien så det mest tillokkende alternativ for et barn? Den knap niårige Elif er i tvivl mere end én gang. Hendes dagligdag som sælger af småting til turister er hård og fyldt med farer: politibetjente, ældre gadedrenge og først og fremmest en bande pædofile, der ligger som en uhåndterlig angst blandt børnene i de fattiges tilholdssteder. Her er god brug for en veludviklet sans for at drømme.

Elif kidnappes af banden, men hjælpes på flugt - måske ikke helt troværdigt beskrevet. Det er derimod pigens tanker, da hun er tilbage i storbyen. Igennem en række stærke kapitler skildres hendes dilemma: Skal hun tage hjem og fortsat høre på moderens bebrejdelser af den elskede, invalide far, eller er et liv blandt hendes nye venner blandt gadebørnene at foretrække?

Artiklen fortsætter under banneret

Adil Erdem skriver noget ujævnt, men hans indfølingsevne og sans for suspense viser sig formidabel, efterhånden som man læser sig igennem kapitlerne, der er bygget op om Elifs nedtælling til sin niårsfødselsdag. Fra 10-12 år.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.265 andre er allerede tilmeldt