Anmeldelse Skønlitteratur
0   217

Dødens eliksir

Fakta<p>Forfatter: Poul Abildgaard</p><br /><p>229 kroner, 240 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

En eliksir kan vel bedst oversættes med en mirakeldrik eller et universalmiddel, som gør den, der indtager midlet, i stand til for eksempel at opnå evigt liv. Eliksiren som udgangspunkt for en handling i en fortælling hører som regel den fantastiske genre til. Det er også tilfældet for "Dødens eliksir", hvor eliksiren uddeles af logemesteren i landet Elysi for, at landet altid skal være sikret fred og retfærdighed. Logemesteren tildeler de nyfødte børn i landet forskellige gaver, som medfører, at de kommer til at leve i forskellige kaster, for eksempel de handlendes eller krigerkasten. Denne determinerede tilværelse er ligeledes et andet og kendt træk fra den fantastiske fortælling. Og på bedste vis handler romanen selvfølgelig om, hvordan freden og harmonien i Elysi er truet. Kongesønnerne Johannes og Benjamin tager udfordringen op, og i selskab med pigen Aida sætter de sig op mod den uretfærdighed, som drengenes far har været udsat for - og romanen slutter selvfølgelig, som denne type af romaner bør ende.

Artiklen fortsætter under banneret

"Dødens eliksir" er velegnet værklæsning fra 6.-8. klasse. Den er velskrevet, stilsikker og spændende. I undervisningen giver romanen muligheden for, at læreren kan undervise eleverne i genren fantastiske fortællinger, så eleverne bliver udfordret i deres litterære kompetencer og siden hen får mere og mere lyst til at læse - forhåbentlig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.259 andre er allerede tilmeldt