Anmeldelse Geografi
0   177

Geografisk feltguide

Vejledning med øvelser

Fakta<p>Forfatter: Jesper Lund</p><br /><p>62 sider </p><br /><p>Geografisk fetguide inklusive netadgang: 675 kroner</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Undervisningsbøger til geografi i folkeskolen har heldigvis haft et højt niveau. Der findes rigtig mange gode bogsystemer, der med hver deres indfaldsvinkel giver mulighed for en spændende og afvekslende undervisning. Faget geografis smertensbarn er dog feltundervisningen - det at komme ud i naturen og undersøge geografiske fænomener. Problemet er, dels at mange skoler ligger i byområder, dels at der mangler inspiration til, hvordan man planlægger udendørsforløb.

Artiklen fortsætter under banneret

"Geografisk feltguide" er et bud på, hvordan man kan arbejde med geografi i felten. Guiden, som er en ringmappe med lærervejledning og kopisider, giver seks eksempler på feltundervisning: skoven, heden, kysten, vandløbet, byen og vejret. Til hver lokalitet er der udarbejdet kopisider, der fortæller eleverne, hvad der skal gøres. I lærervejledningen giver Jesper Lund læreren en gennemgang af de enkelte kopiark. Sværhedsgraden på øvelserne varierer fra middel til svær. Især opgaverne om at bruge kompas ligger i den svære ende.

"Geografisk feltguide" giver helt klart den uerfarne geografilærer nogle gode ideer til at komme udendørs og lave feltarbejde, som Fælles Mål jo også stiller krav til. Men udgivelsen mangler at hjælpe lærerne det sidste stykke; det at forklare de didaktiske og pædagogiske overvejelser, der ligger bag det at arbejde med geografi på denne måde. Det ville hjælpe læreren til at få overblikket og derved få ham til at stå stærkere i undervisningssituationen.

"Geografisk feltguide" giver god inspiration og vil sammen med de traditionelle undervisningssystemer give eleverne en bred basisviden om geografiske begreber, tankegange og arbejdsmåder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.460 andre er allerede tilmeldt