Debat

Månedens Skole – hvad bliver det næste?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Først bomber regeringen folkeskolen tredive år tilbage. Dernæst indstiftes en pris til uddeling blandt dem, der stadig kan stå på benene.

At regeringen med Bertel Haarder i spidsen kan finde på denne sjofelhed, overrasker ikke det mindste, men jeg må indrømme, at jeg tjekkede datoen, da jeg så, at DLF's formand har blåstemplet dette vanvid. Desværre - det var ikke 1. april.

Systemet er set før - i USA med udenrigsminister Kissinger! Mens han modtog fredsprisen for at holde op med at bombe Vietnam, arbejdede han aktivt på at få væltet den demokratisk valgte Allende-regering i Chile.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det samme gør Bertel Haarder: Under prisuddelingen vil han arbejde videre med at udbygge kontrolsystemer og test. Månedens Skole - er det Østtyskland eller PopStars?

Kære hovedstyrelse! Tror I for alvor på, at hvis bare DLF og Haarder går hånd i hånd, så har hånden ikke tid til yderligere nedskæringer og forringelser?

Vi har ikke brug for en fagforening, der sidder på skødet af regeringen. Der er godt 65.000 medlemmer, der dagligt (over)lever på trods af regerings politik - giv dem en hånd i stedet.

Jeg vil mene, at en udmærkelse fra Bertel Haarder er den ultimative hån for en lærer.

Hvor skal jeg henvende mig, hvis jeg bliver udsat for et sådant overgreb?

Hjælp - min egen fagforening er medskyldig!

Svar

Kære Thomas Raa Olsen.

Dit brev har været forelagt hovedstyrelsen.

Månedens Skole handler om at sætte fokus på lærernes store engagement og om at vise mangfoldigheden i, hvordan folkeskolens udfordringer klares. Der er på ingen måde tale om at finde eliteskoler, hvis praksis alle skal rette ind efter. Man har forsøgt at tegne et elendighedsbillede af folkeskolen, og det har ramt lærernes prestige. Jeg synes i høj grad, at det er en opgave for DLF at være med til at ændre den situation. Men det betyder ikke, at vi med projekt Månedens Skole er med til at blåstemple regeringens politik. Vi vil fortsætte vores kritik af de mange forringelser af skolen og af vores arbejdsvilkår, som vi har oplevet de seneste år.

Målet er at forbedre lærernes arbejdsvilkår. Det gør vi både ved at være kritiske over for forringelserne og ved at højne lærernes prestige - for eksempel ved at fortælle gode historier fra folkeskolen.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF