Anmeldelse Dansk
0   183

tv·2 - Under stjernerne

Fakta<p>Forfatter: Grethe Grønkjær</p><br /><p>ISBN: 978-87-91438-18-9</p><br /><p>Dvd: Varighed 199 minutter </p><br /><p>Lærervejledning: 47 sider </p><br /><p>Cd plus cd-rom </p><br /><p>Samlet pris for skoler: 1.618,75 kroner </p><br /><p>Ekstra lærervejledning: 312,50 kroner</p><br /><p>Forlag: GeGe Forlag - Telefon 8619 0119</p>

Det foreliggende sæt er anden reviderede udgave af et omfattende materiale, der med afsæt i den danske gruppe tv·2's produktioner gennem tiden præsenterer en bredspektret indfaldsvinkel til at arbejde med dansk, musik og film. I introduktionsmaterialet lægges op til, at det kan inddrages allerede fra 6. klasse, men jeg ville nok foretrække at gemme godterne til overbygningen og udnytte dem i det prøveforberedende arbejde.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærervejledningen er kortfattet og spækket med klare og gennemarbejdede forslag til, hvordan man som lærer kan arbejde med de udvalgte tekster og eksempler, som der anlægges flere vinkler på. Det gælder for eksempel lytning, læsning, tolkning og kombinationer af de forskellige medie- og studiemetoder, der gælder inden for de valgte genrer. Det hele er bygget op omkring gruppen tv·2, men er eksemplarisk forstået på den måde, at der er høj kvalitet i arbejds- og analyseforslag inden for de nævnte områder. Hvilket jo kræves ved tilrettelæggelse af afgangsprøverne. Men det kunne også bruges som en mere generel introduktion til journalistik som genre, billedlæsning og -tolkning i en yderst håndterlig form. Materialet er enkelt trods de mange dele og ret let at gå til. Første gang skal man dog nok sætte en god eftermiddag eller aften af til gennemkig og -lytning, for der er meget gods at tage af, og det fortjener at bliver brugt med omtanke.

Bag GeGe Forlag gemmer sig Grethe Grønkjær, der på forlagets hjemmeside anslår en åben og imødekommende tone omkring nogle af de medierelaterede områder, der for mange lærere stadig kan være svært håndterlige. For eksempel faldt jeg over tilbud om introduktion til danske musikvideoer, et emne, der formentlig vil kunne finde god anvendelse i danskundervisningen på både mellemtrin og overbygning, og som kunne være en velkommen kontrast til de amerikanske stereotyper.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
680 andre er allerede tilmeldt