Anmeldelse Skønlitteratur
0   277

Mørkemøder

Fakta<p>Forfatter: Vibeke Marx</p><br /><p>ISBN: 87-7053-031-9</p><br /><p>199 kroner, 174 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Modtryk</p>

"Mørkemøder" er en rigtig god bog om en række unges opvækst på institution. Det kan næsten ikke lyde mere kedeligt, men kedeligt er det aldrig. Historien er spændende og medrivende, selvom der egentlig ikke sker så meget, og det lykkes forfatteren at give os et billede af, hvordan det kan være for mere eller mindre svigtede børn at vokse op på institution - set fra børnenes synsvinkel. Trist og håbløst? Heller ikke det er tilfældet. Der er masser af håb og energi i bogen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Udenpå lignede det et helt almindeligt hus" indleder hovedpersonen Memory sin beskrivelse af sit første møde med Bjerget. For de unge skal det tillige forestille at være et hjem, men de er ikke så nemme at narre. De er mistroiske og ved, at man skal undlade at give noget til de voksne - vogterne - de tager altid mere, end de giver tilbage, "og så efterlader de dig med huller efter det, de har taget". De får et andet job eller børn, og i hvert fald går de hver aften hjem til deres familier. Der skal strategier til for at overleve, og for Memory bliver det sammenholdet med "de tavse" med de symbolladede navne Kryb, Hjerne, Power og Drøm, der holder ham oppe. På den måde lever han i to verdener og skal glemme den ene for at kunne gebærde sig i virkeligheden. De fleste børn har ting, de forsøger at glemme - "ellers får man det ondt" - og det lykkes for mange, men ikke for Memory. Han husker. Han har svært ved at holde de to verdener adskilt, og det er hans dilemma i denne bog, som er den første i en trilogi. Det bliver spændende at se, hvad næste bind byder på.

Sproget er rart, jordnært og letflydende med mange replikker. Bogen henvender sig til de 13-16-årige og kan anbefales som fælles læsning i 7. eller 8. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.206 andre er allerede tilmeldt