Anmeldelse Læremidler
0   184

Bliv en haj på nettet

Fakta<p>96 sider </p><br /><p>Bogen kan rekvireres gratis på http://www.msn.dk/sikkerhed eller læses på nettet på: http://specials.dk.msn.com/sikkernet</p><br /><p>Forlag: Red Barnet, Medierådet for Børn og Unge, Microsoft</p>

Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Microsoft har i fællesskab udarbejdet en lille bog til børn i 3.-4. klasse og deres voksne med tips, råd og god vejledning i at færdes på nettet. Formålet med bogen er klart og tydeligt at fremme en dialog mellem børn, lærere og forældre for på den måde at ruste børnene til at håndtere nettets mange udfordringer.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen består af syv små kapitler, der kommer godt omkring netanvendelsen og den digitale verden, som børnene på dette alderstrin er på vej ind i med fuld fart og stor fascination. Emnerne er søgning, e-mail, virus, chat, blogs, copyright og sikkerhed. Sprogligt er teksten holdt i en fin afbalanceret tone, hvor reelle informationer, gode råd og advarsler mod ubehageligheder optræder side om side.

Bogen kan også læses på nettet, og skærmteksten er for en gangs skyld at foretrække frem for bogens tekst, layoutet på skærmen fremstår væsentligt tydeligere, selv om teksten også her vil være for vanskelig for de fleste elever. Den er absolut bedst i en læs sammen-situation, hvad indholdet også lægger op til. Bogen er tilpasset danske forhold med linkhenvisninger til danske websteder, hvor børn og voksne kan læse mere om emnet.

Bogens vigtigste budskab er at få børn og voksne til at tale sammen om børns færden på nettet og deres onlineverden, og med de mange gode råd er den bestemt yderst anvendelig også i skolen. Så få endelig fat i den lille gratis bog til eleverne på mellemtrinnet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
351 andre er allerede tilmeldt