Anmeldelse

Bliv en haj på nettet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Microsoft har i fællesskab udarbejdet en lille bog til børn i 3.-4. klasse og deres voksne med tips, råd og god vejledning i at færdes på nettet. Formålet med bogen er klart og tydeligt at fremme en dialog mellem børn, lærere og forældre for på den måde at ruste børnene til at håndtere nettets mange udfordringer.

Bogen består af syv små kapitler, der kommer godt omkring netanvendelsen og den digitale verden, som børnene på dette alderstrin er på vej ind i med fuld fart og stor fascination. Emnerne er søgning, e-mail, virus, chat, blogs, copyright og sikkerhed. Sprogligt er teksten holdt i en fin afbalanceret tone, hvor reelle informationer, gode råd og advarsler mod ubehageligheder optræder side om side.

Bogen kan også læses på nettet, og skærmteksten er for en gangs skyld at foretrække frem for bogens tekst, layoutet på skærmen fremstår væsentligt tydeligere, selv om teksten også her vil være for vanskelig for de fleste elever. Den er absolut bedst i en læs sammen-situation, hvad indholdet også lægger op til. Bogen er tilpasset danske forhold med linkhenvisninger til danske websteder, hvor børn og voksne kan læse mere om emnet.

Bogens vigtigste budskab er at få børn og voksne til at tale sammen om børns færden på nettet og deres onlineverden, og med de mange gode råd er den bestemt yderst anvendelig også i skolen. Så få endelig fat i den lille gratis bog til eleverne på mellemtrinnet.