Anmeldelse Skønlitteratur
0   225

Hr. Længste Ben

Fakta<p>Forfatter: Bjarne Kim Pedersen</p><br /><p>146 kroner, 92 sider</p><br /><p>Forlag: Ravnerock</p>

Der var så rart i gamle dage, dengang farfar var ung. For dengang havde man tid og lyst til at tale ordentligt med hinanden over en varm kop kaffe. Ja, og vintrene var koldere, sund og bælt frøs fast. Børnene legede på isen, og de voksne tog ud for at stange ål.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er udkommet en sød lille bog med skrøner skrevet i et mundtligt fortællende sprog om hverdagsliv ved en bugt, der kunne ligge mange steder i Danmark. Bogen er illustreret med gamle fotografier fra Fyns Amt, men den lokale kolorit er sløret lidt for også at give liv til fortællinger for børn i andre dele af Danmark.

I bogen er der fem fortællinger eller skrøner, som forfatteren selv gerne vil kalde dem, da mange synes, at fortællingerne minder om Jørgen Riels skrøner. De er alle fortalt for børn i forskellige skoler på yngste og mellemste klassetrin. Der er uden tvivl masser af fortælleglæde i skrønerne, og det er rart og hyggeligt at læse dem, og de vil helt sikkert være gode at bruge til at illustrere noget om livet i gamle dage. Men jeg synes ikke, at skrønerne har stor litterær værdi. Det behøver de naturligvis heller ikke at have, for formålet er en god jævn fortælling, som kan få børnene til selv at gå på opdagelse i deres egne bedsteforældres fortællinger, hvor der kan komme mange gode stunder frem generationerne imellem.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.179 andre er allerede tilmeldt