Debat

En sveder til anmelderen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 4 anmelder Jesper Haghfelt den seneste bog fra Karen Jespersen og Ralf Pittelkow. Uden at tage stilling til bogen, som jeg ikke har læst, eller for så vidt Haghfelts anmeldelse må jeg anbefale redaktionen at se anmelderne efter i sømmene. Lidt kompetence skader aldrig. Jesper Haghfelt skriver frejdigt »... var der ikke noget om, at muslimerne erobrede Spanien og Østeuropa i 1600-tallet?«

Hvis der er en historielærer til stede, kan han måske tilbyde et grundkursus i historie: Muslimerne erobrede Spanien i begyndelsen af 700-tallet, og spanierne fordrev dem efter 1492. Hvad angår Østeuropa trængte muslimerne (for nu at fastholde Hagh­felts terminologi op i og besatte lande i denne region (den europæiske del af Det Osmanniske Rige) fra det 14. århundrede.

»Det er som at være gårdvagt i gamle dage«, skriver anmelderen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Han kunne selv trænge til en sveder under tilsyn af historielæreren. Resten af anmeldelsen er sikkert uhyre kompetent. Jesper Haghfelts holdninger er i hvert fald klare.