Anmeldelse Geografi
0   190

Geotoper 3

Fakta<p>ISBN: 87-7702-439-7</p><br /><p>Grundbog: 60 sider, 180 kroner </p><br /><p>Lærerhåndbog: 204 sider, 420 kroner </p><br /><p>Arbejdshæfte: 32 sider, 36 kroner </p><br /><p>GeotopNet er gratis og kan downloades fra www.geografforlaget.dk</p><br /><p>Forlag: Geografforlaget</p>

"Geotoper 3" er Geografforlagets bud på undervisningsmateriale til geografi i 9. klasse. Materialet ligger i forlængelse af "Geotoper 1 og 2", der henvender sig til henholdsvis 7. og 8. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

"Geotoper 3" består af elevbog, arbejdshæfte, lærerhåndbog og nettjenesten GeotopNet. Systemet virker meget gennemtænkt og overbevisende. Forlaget har taget udgangspunkt i Undervisningsministeriets faghæfte for geografi og har derefter bygget bogsystemet op omkring trinmålene.

Det er en nydelse at navigere rundt i "Geotoper 3". Elevbogen har gode og aktuelle emner som for eksempel globalisering. Måske ikke lige noget, der fænger en 9.-klasse-elev. Men med opslag som "Real Madrid - En global fodboldforretning" giver man emnet en ny dimension, som eleverne kan forholde sig til. Teksterne er gode og forståelige og har altid gode billeder og illustrationer.

Til hvert emne ligger der uddybning, opgaver og udfordringer på GeotopNet, hvilket giver helt nye muligheder for at differentiere undervisningen; endelig er it blevet en integreret del af undervisningssystemerne.

Arbejdshæftet er inddelt efter emnerne i elevbogen, men opgaverne knytter sig ikke direkte til bogens indhold. Hæftet har nærmere den målsætning at træne eleverne i fagets kernefaglige stof og metoder, så de er godt klædt på til afgangsprøven.

Lærerhåndbogen er en god støtte, der giver læreren gode værktøjer både fagligt og didaktisk, så undervisningen bliver af høj kvalitet. Den samler alle delene til en helhed, og herved står "Geotoper 3" som et helstøbt bud på, hvordan et tidssvarende geografisystem skal se ud.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.451 andre er allerede tilmeldt