Debat

Vilje til velfærd

Velfærd.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

BUPL, FOA og DLF har indledt et samarbejde for at sætte fokus på velfærdssamfundets fremtid.

Tilsammen taler vi på cirka 350.000 offentligt ansattes vegne.

På DLF's kongres i september 2006 besluttede vi, at vi ville indgå i et bredt samarbejde med andre dele af fagbevægelsen for at sætte øget fokus på udviklingen af velfærdssamfundet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Samarbejdet er oplagt, idet det er medlemmerne af vores tre organisationer, der er bærere af den kommunale forpligtigelse i forhold til børn, skole og ældre, de områder, som klart er de tre største kommunale velfærdsområder.

Det er vores medlemmer, der på egen krop mærker, hvilken betydning det har for kvaliteten af det arbejde, de har mulighed for at udføre, når de kommunale budgetter strammes.

Det er vores medlemmer, der udsættes for voksende arbejdspres, når de ikke får reelle muligheder for at leve op til de forventninger, som politikerne ikke er sene til at stille borgerne i udsigt, når de udtaler sig om velfærdssamfundets lyksaligheder og de goder, borgerne kan vide sig sikre på.

Når virkeligheden ikke altid kan leve op til løfterne, så er der mange gode grunde til, at vi gør noget i fællesskab. Fundamentet for den offentlige sektor hviler på vores medlemmer, og med en udsultet offentlig sektor er det absurd at tale om et velfærdssamfund.

Budgetterne for 2007 taler deres eget sprog, og meget tyder på, at vi skal igennem en ny gyser, når vi når til næste års budgetaftale mellem staten og kommunerne i foråret 2007.

Det kan vi ikke stiltiende vente på. Ingen skal nemlig komme og sige, at vi er for sent ude med at påpege de problemer, der opstår, når budgetterne strammes.

Samarbejdet indledes med en fælles konference den 5. februar. Temaet er »Vilje til velfærd«.

Via oplæg og dueller vil en række kompetente fagfolk og meningsdannere kortlægge problemstillingerne og modsætningerne i den aktuelle velfærdsdebat. 350 organisationsfolk, politikere og pressefolk er sat i stævne.

Vi vil satse indædt på at holde debatten om det danske velfærdssamfund i kog, for der er nemlig noget at komme efter.

Vi er trætte af at få tudet ørerne fulde af, at der ikke er tale om nedskæringer i den offentlige sektor, og vi er trætte af at høre om regeringens gennemsnitsbetragtninger og bortforklaringer, når den skal forholde sig til virkeligheden i kommunerne.

Vilje til velfærd, det er det, vi efterlyser, og det, vil vi fortsætte med gennem flere initiativer, der kan medvirke til at kvalificere debatten, så den reelt kommer til at handle om, hvilken velfærd vi vil betale for i et af verdens rigeste lande.

»Vi vil satse indædt på at holde debatten om det danske velfærdssamfund i kog, for der er nemlig noget at komme efter«