Debat
0   188

Jeg har et frit sind

Kasper Johansen raser (Folkeskolen nummer 2) i stedet for at læse, hvad jeg siger om lærebøger:

»Jeg er uenig i det, du har skrevet, men jeg vil slås for din ret til at skrive, som du vil«.

Artiklen fortsætter under banneret

Det var min frisindede melding i anledning af nogle enkelte tendentiøse formuleringer i visse skolebøger. I mit svar til Folketinget afviste jeg enhver tale om kontrol, men udtrykte min mening om en nedladende beskrivelse af Dansk Folkepartis vælgere og en lige så tvivlsom sammenligning af USA's præsident George Bush og Osama Bin Laden. Den danske ordning, hvor skolebestyrelser og rektorer suverænt godkender undervisningsmaterialer, har også den fordel, at den forebygger pression fra udenlandske ambassader og politiske partier.

Kasper Johansen mener samtidig, at jeg medvirker til »at slagte hans elever til skriftlig franskeksamen til sommer«, fordi han venter på en klar prøvevejledning.

Ministeriet har udsendt vejledning for skriftlig udtræksprøve i fransk (tilbudsfag) og mundtlig fransk (valgfag/frivillige prøver). Vejledningerne i fremmedsprog blev offentliggjort på nettet den 28. september 2006. Det konkrete eksempelsæt til den skriftlige prøve udkommer i slutningen af januar.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ