Debat

Jeg har et frit sind

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kasper Johansen raser (Folkeskolen nummer 2) i stedet for at læse, hvad jeg siger om lærebøger:

»Jeg er uenig i det, du har skrevet, men jeg vil slås for din ret til at skrive, som du vil«.

Det var min frisindede melding i anledning af nogle enkelte tendentiøse formuleringer i visse skolebøger. I mit svar til Folketinget afviste jeg enhver tale om kontrol, men udtrykte min mening om en nedladende beskrivelse af Dansk Folkepartis vælgere og en lige så tvivlsom sammenligning af USA's præsident George Bush og Osama Bin Laden. Den danske ordning, hvor skolebestyrelser og rektorer suverænt godkender undervisningsmaterialer, har også den fordel, at den forebygger pression fra udenlandske ambassader og politiske partier.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kasper Johansen mener samtidig, at jeg medvirker til »at slagte hans elever til skriftlig franskeksamen til sommer«, fordi han venter på en klar prøvevejledning.

Ministeriet har udsendt vejledning for skriftlig udtræksprøve i fransk (tilbudsfag) og mundtlig fransk (valgfag/frivillige prøver). Vejledningerne i fremmedsprog blev offentliggjort på nettet den 28. september 2006. Det konkrete eksempelsæt til den skriftlige prøve udkommer i slutningen af januar.