Anmeldelse

Hit med historien

8. klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu foreligger en grundbog med tilhørende resursebog til dette historiesystem.

Historielærebøger er en vanskelig genre. Hvilke emner skal vælges ud? Hvem er modtageren?

Det er jo klart nok, at læserne i dette tilfælde er elever i 8. kasse, men disse ville jo aldrig frivilligt selv bruge penge på sådan en bog.

Set fra lærerens synsvinkel er systemet velbearbejdet, og den omfattende resursebog gør, at systemet også kan anvendes af lærere uden linjefagsuddannelse.

Set fra elevens synsvinkel må man medgive, at bogen i kraft af emner, typografi og gode illustrationer ikke er den værste bog at få i tasken.

Det er lykkedes for forfatteren at behandle de udvalgte emner fra mange synsvinkler, ligesom det også er lykkedes at sætte de behandlede emner ind i et nutidigt perspektiv.

Skoler, der står over for at skulle anskaffe nyt historiesystem, vil måske være tilbøjelige til at vente, indtil en afklaring om de obligatoriske og klassetrinsfikserede kanonpunkter foreligger.

Således er det kun Berlinmurens fald, der omtales blandt de kanonpunkter, man må formode vil komme til at ligge i 8. klasse.

Det er her vigtigt at huske på, at hvis kanonpunkterne vedtages, skal de kun udgøre 25 procent af den samlede undervisningstid.

Den foreliggende bog vil være et udmærket grundlag for mindst 75 procent af undervisningstiden i 8. klasse.