Anmeldelse Historie
0   157

Hit med historien

8. klasse

Fakta<p>Grundbog: 147 sider, 165 kroner </p><br /><p>Lærerens resursebog: 146 sider, 773,75 kroner</p><br /><p>Serie: Hit med historien</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Nu foreligger en grundbog med tilhørende resursebog til dette historiesystem.

Artiklen fortsætter under banneret

Historielærebøger er en vanskelig genre. Hvilke emner skal vælges ud? Hvem er modtageren?

Det er jo klart nok, at læserne i dette tilfælde er elever i 8. kasse, men disse ville jo aldrig frivilligt selv bruge penge på sådan en bog.

Set fra lærerens synsvinkel er systemet velbearbejdet, og den omfattende resursebog gør, at systemet også kan anvendes af lærere uden linjefagsuddannelse.

Set fra elevens synsvinkel må man medgive, at bogen i kraft af emner, typografi og gode illustrationer ikke er den værste bog at få i tasken.

Det er lykkedes for forfatteren at behandle de udvalgte emner fra mange synsvinkler, ligesom det også er lykkedes at sætte de behandlede emner ind i et nutidigt perspektiv.

Skoler, der står over for at skulle anskaffe nyt historiesystem, vil måske være tilbøjelige til at vente, indtil en afklaring om de obligatoriske og klassetrinsfikserede kanonpunkter foreligger.

Således er det kun Berlinmurens fald, der omtales blandt de kanonpunkter, man må formode vil komme til at ligge i 8. klasse.

Det er her vigtigt at huske på, at hvis kanonpunkterne vedtages, skal de kun udgøre 25 procent af den samlede undervisningstid.

Den foreliggende bog vil være et udmærket grundlag for mindst 75 procent af undervisningstiden i 8. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.397 andre er allerede tilmeldt