Debat

Hvorfor skal det gå så stærkt?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Trællerupskolen i Gevninge savner vi DLF's hovedstyrelse i spørgsmålet om elevplaner.

DLF burde have været på forkant med udviklingen og have stoppet den decentrale tankegang. Da elevplaner bliver kollektive vilkår for alle lærere, burde de vente og indgå i overenskomstforhandlingerne for 2008.

For lærerne på Trællerupskolen i Gevninge:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Jeres henvendelse har været forelagt på hovedstyrelsens møde den 14. og 15. december 2006.

Foreningen er enig med jer i, at kravene til - og vilkårene for - udarbejdelse af elevplaner burde have været kollektive og indgået i de kommende overenskomstforhandlinger.

Som tidligere oplyst - blandt andet på det store tillidsrepræsentant-møde i Odense den 30. januar 2006 - har foreningen arbejdet ihærdigt for at forhindre vedtagelsen om elevplaner, som den foreligger nu.

Alligevel hastede regeringen og Folketingets flertal vedtagelsen igennem.

Vi havde gerne indgået en central aftale om tid til elevplaner, men det kan ikke lade sig gøre, nu hvor Folketingets flertal har vedtaget, at kravene til elevplanerne skal besluttes på den enkelte skole.

Foreningen arbejder fortsat på at nå til enighed med KL om en fælles udmelding om, at elevplaner er en ny obligatorisk opgave.

Yvonne Hindsberg, kontorchef DLF's faglige kontor